poniedziałek, 30 stycznia 2012
Zupa serowa z wkładką
Przepis na tą zupę dostałem kiedyś od koleżanki z pracy. Dzisiaj są imieniny mojej kochanej żony, więc pomyślałem, że ugotuję jej danie 2 w 1 , bo ta zupa świetnie nadaje się na obiad jednodaniowy.
Składniki:
-2 litry bulionu
-500g mielonego mięsa
-500g pieczarek
-3 pory pokrojone w księżyce
-3 cebule pokrojone w kostkę
-5 ząbków czosnku
-2 duże serki topione w plastikowych pudełeczkach
-oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Przygotowujemy bulion i wrzucamy do niego przesmażone na oliwie mielone mięso. Pieczarki drobno kroimy, podsmażamy na oliwie i również wrzucamy do bulionu. Por i cebulę zeszklimy na maśle i także wrzucamy do bulionu. Czosnek przeciskamy i również do bulionu. Gotujemy całość około 20 minut. Odlewamy do garnuszka trochę wywaru i łączymy go z serkiem topionym mieszając tak długo, aż nie będzie grudek, po czym wlewamy do zupy. Doprawiamy do smaku i delektujemy się pyszną i pożywną zupą.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz