środa, 18 stycznia 2012

Koszyczki szpinakowe



Składniki:

-400g szpinaku
-2 ciasta francuskie
-4 jaja
-3 łyżki mąki
-parmezan
-ser żółty w plastrach
-margaryna
-szklanka śmietany
-3 ząbki czosnku

Przygotowanie:

Szpinak łączymy ze śmietaną i jajkami, dodajemy zmiażdżone 3 ząbki czosnku, 3 łyżki mąki, 5 łyżek parmezanu i dodajemy sól pieprz i inne przyprawy wedle uznania.
Ciasto dzielimy na prostokąty i wykładamy nim wcześniej wysmarowane margaryną miseczki, tak by rogi ciasta wychodziły lekko poza miseczki. Każdą miseczkę wypełniamy szpinakowym farszem, a na wierzch kładziemy plaster żółtego sera. Wystające rogi ciasta zaginamy do środka.
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni i pieczemy koszyczki ok 30 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz