piątek, 13 stycznia 2012
Brokuły pod śniegiem
Składniki:
brokuły 500g,
kilka pomidorków koktajlowych,
świeży szpinak 200g,
mieszanka grzybów 150g,
pół cebuli,
2 łyżki masła,
łyżka migdałów w płatkach,
4 łyżki tartego sera mozzarella,
szklanka śmietany,
odrobina mleka,
sól ,
pieprz.
Przygotowanie
Masło rozpuszczamy na patelni. Dodajemy grzyby, posiekaną cebulę oraz migdały i smażymy na małym ogniu 15 minut, po czym dodajmy przecięte na pół pomidorki i szpinak i dusimy jeszcze 10 minut, przyprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy z patelni do naczynia żaroodpornego. Brokuły gotujemy na parze, by zmiękły i układamy na przygotowanych wcześniej grzybach. Do śmietany dodajemy odrobinę mleka by ją troszkę rozrzedzić i wsypujemy 4 łyżki tartej mozzarelli. Po wymieszaniu zalewamy brokuły. Gotowe danie wstawiamy do nagrzanego na 200 stopni piekarnika i zapiekamy około 25 min.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz