środa, 25 stycznia 2012

Bezkształtne pulpety



Wróciliśmy dzisiaj do domu głodni jak młode wilcy! Zaglądam do lodówki - a tam nic konkretnego, tylko jakiś tatar, końcówka słoika oliwek, przecier paprykowy, trochę mozzarelli ... hmm... co by tu zrobić, żeby na szybko coś przekąsić ??? I tak sobie  pomyślałem , a potem zrobiłem :

Składniki:
-150g tatara
-pół czerstwej bułki kajzerki moczonej w wodzie lub mleku
-jajo
-kilka posiekanych oliwek
-łyżka siekanej cebuli
-2 łyżki mąki
-łyżka łuskanego słonecznika
-2 łyżki tartej mozarelli
-2 łyżki przecieru paprykowego
-olej do smażenia
Przygotowanie

Wszystkie składniki łączymy ze sobą w mięsną masę. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy pulpeciki małą łyżeczką nie formując i smażymy kilka minut z każdej strony.
Pulpety świetnie nadają się jako przystawka, można je podawać z różnymi dipami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz