poniedziałek, 27 sierpnia 2012

Pasta ze świeżego łososia



Dzisiaj przygotowywaliśmy łososia na obiad naszej córce. Ale jak to czasem z córkami bywa - zostało go dosyć sporo, pięc postanowiłem poeksperymentować i wyszła całkiem dobra pasta.

-150g świeżego smażonego łososia
-150-200g świeżutkiego twarogu
-łyżka ziół śródziemnomorskich
-łyżka majonezu
-pieprz
-wędzona sól

Twaróg łączymy ze smażonym łososiem ucierając pastę. Następnie dodajemy majonez i przyprawy, smarujemy chleb i robi się całkiem wesoło!

1 komentarz:

  1. Właśnie kupiłam sobie Pastellę z łososiem i białym serem i pomyślałam, że muszę poszukać przepisu na jakąś pastę z łososia, a tu pierwsze co mi się w oczy rzuciło to Twój przepis w okienku obserwowanych blogów. :)

    OdpowiedzUsuń