piątek, 15 marca 2013

Pomidorowe grzanki z kanapkowej




Jeszcze mi przyszedł pomysł na na super grzanki pomidorowe. Znalazłem nie pierwszej świeżości kanapkową i żal mi się jej zrobiło, że może nie być zjedzona. wziąłem


-Kanapkowa (krojona)
-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
-1/4 kostki masła
-2 łyżki oliwy
-2 łyżki przyprawy "mieszanka śródziemnomorska" (można użyć innej mieszanki ziół włoskich)
-łyżeczka czosnku granulowanego
-szczypta soli


Wszystkie składniki łączymy ze sobą w pastę i smarujemy nią kromki kanapkowej.
Wkładamy do piekarnika 200 stopni, termoobieg na dziesięć minut. Następnie wyłączamy piekarnik i zostawiamy grzanki w środku jeszcze około 20 minut aż bardziej zeschną.

Świetne grzanki do zagryzania zup, albo do serów miękkich. Można jeść na ciepło i na zimno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz