środa, 26 czerwca 2013

Szparagi truskawkowe




Na zakończenie sezonu szparagowego, postanowiłem trochę poeksperymentować i przedstawić niezwykłe połączenie dwóch wiosennych przysmaków. Tęsknota za świeżymi szparagami to będzie doprawdy straszne doświadczenie!


-500 g szparagów
-300 g truskawek
- ok 500 ml jogurtu naturalnego
- duży ząbek czosnku
- 2 łyżki siekanych listków kolendry
- 2 łyżki siekanego szczypioru z dymki
- sól, pieprz


Szparagi obieramy i gotujemy w osolonej wodzie 10 min. Truskawki myjemy i kroimy w połówki. Do jogurtu dodajemy kolendrę, szczypior, sprasowany czosnek i sól. Ugotowane szparagi przekładamy do naczynia żaroodpornego, na nie kładziemy truskawki i pieprzymy je. Następnie wlewamy doprawiony jogurt. Wkładamy do piekarnika na 20 min w 180 stopniach.

BEEELLA! FANTASTIKO! WOOOW!

1 komentarz:

  1. Dzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Pana blogiem, proszę o kontakt:) wspolpraca@armadeo.pl

    OdpowiedzUsuń