piątek, 5 października 2012

Kanie w marynacie



Naprawdę tych kani było tyle, że mogę przedstawić kolejny pomysł na przyrządzenie tych pysznych grzybów.

-kanie
-bułka tarta
-jajko
-cebula
-olej

marynata
-3/4 szklanki oleju
-3/4 szklanki octu
-litr wody
-5 łyżek cukru
-1 łyżka soli
-koncentrat pomidorowy (200g)
-1/2 łyżeczki pieprzu
-łyżeczka słodkiej papryki
-liść laurowy
-ziele angielskie

Kanie panierujemy w jajku i bułce a następnie smażymy z obu stron na złocisty kolor. Przygotowujemy marynatę i zalewamy nią usmażone kanie, dodajemy jeszcze pokrojoną w krążki cebulę . Całość wkładamy do lodówki i spożywamy następnego dnia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz