czwartek, 31 stycznia 2013

Łososiowy boczek



Znowu łosoś! Chyba założymy klub fanów łososia. Tym razem zrobimy go po wieprzowemu.


-paka wędzonego ososia
-9 cienkich  plastrów boczku
-marchewki pokrojone w 5cm słupy
-serek twarogowy
-kiełki brokuła
-pieprz
-wykałaczki

Marchewki owijamy plastrami boczku i przyczepiamy wykałaczkami. Wkładamy do piekarnika (200st) na 25-30 minut aż boczki staną się chrupiące. Po wyjęciu bardzo staramy się usunąć ze środka marchewki. Powstałe bekonowe ruloniki studzimy.
Łososia łączymy z ok 2-3 łyżkami serka i miksujemy na pastę. Przyprawiamy pieprzem, przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy tym musem bekonowe ruloniki. Podajemy przyozdobione kiełkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz